Friday, 11 January 2019

10th January 2019 Current Affairs: Check Top 11 Questions Of The Day

1.  Google has unveiled the new feature called the interpreter mode in Google Assistant at the Consumer Electronic Show (CES) 2019. Where is it held?

Answer:-      Las Vegas.

2. The 62nd All India Congress of Obstetrics and Gynaecology (AICOG) begin in which city?

Answer:-      Bengaluru.

 3.   Who is the president of the Alliance for Media Freedom (AFMF)?

Answer:-      N. Ram.

4.  Norway prime minister Erna Solberg is chief guest for the Raisina Dialogue in Delhi. What is the          currency of Norway?

Answer:-      Krone.

5. What is the GDP growth for 2018-19 as per the World Bank (January)?

Answer:-      7.3%.

6. The Reserve Bank of India  will include the charitable trusts and the Central government to the Gold Monetisation Scheme among the individual and joint depositors. What is the minimum deposit of Gold?

Answer:-      30 grams.

7. India will be the World’s third largest economy by 2030 according to the World Economic Forum. Which country will be 1st and 2nd?

Answer:-      US and CHINA.

8. Who is the Chief Justice of the Pakistan?

Answer:-      Saqib Nisar.

9. Historic win in the Border-Gavaskar trophy by the Indian cricket team in Australia. Who is the player of the series?

Answer:-      Chateshwar Pujara.

10. How many members will be honored with National Bravery award 2019 from Prime Minister  on the eve of republic day?

Answer:-       18 members.

11. The Khelo  India Youth Games 2019  are stared in which city in India?

  Answer:-      Pune.