Tuesday, 15 January 2019

13th January 2019 Current Affairs: Vibrant Gujarat global investor summit Details

1).Which state was started the Krushak Assistance for Livelihood and Income Augumentation (KALIA)?

Answer:-     Odisha.

2). Andhra Pradesh CM laid foundation stone for the Kuchipudi Iconic Bridge across which river?

Answer:-     Krishna river.

3). Ashok Chawla was resigned as the chairman of TERI. What is the full form of it?

Answer:-     The Energy Resource Institute.

4). The Vibrant Gujarat global investor summit will inaugurated by the Prime Minister Narendra Modi. Where it will be Inaugurated?

Answer:-     Ahmedabad.

5). Prime Minister Narendra Modi was released the commemorate coin on Guru Gobind Sing at his 350th birth anniversary celebrations. He is a

Answer:-     10th Sikh Guru.

6). Who won the 69th senior National Basketball Championship at Bavanagar, Gujarat in Men’s and women’s category?

Answer:-     Punjab men’s team , The Indian Railways women team.

7).Which state government launched the “ One Family One Job “scheme ?

Answer:-     Sikkim, CM Pawan Kumar launched the scheme.

8). Who has been approved as the chairman of Yes Bank by the Reserve Bank of India?

Answer:-     Brahm Dutt

9). Khelo India Youth Games, Pune

Answer:-   

Ritesh Ohire won gold in 3000m(men)
Sadhvi Dhuri won gold in U-21 100m swimming.
Kenisha Gupta won gold in U-17 100m Swimming.

Books and authors.

“LISTEN TO ME”---------------------------------------------------------------------Shasi Deshpande.
“WE ARE DISPLACED”-------------------------------------------------------------Malala Yousafzai.
“CHANGING INDIA”---------------------------------------------------------------Manmohan Singh.
OF COUNSEL: THE CHALLENGES OF MODI-JAILTLY ECONOMY-------Arvind subramaian.