Monday, 7 January 2019

1st January 2019 Current Affairs India Wise- Check Questions & Answers

1.Film actor  C.H. Loknath passed away recently. He essayed a variety of roles in over 600 films and acted in hundereds of plays. He is from which state?

Answer:- karnataka     

2. The annual Makaravilakku festival begins in which state?

Answer:-  Kerala   
  
3. Who has been appointed the new Raliway Board Chairman takes over from Ashwani lohani?

Answer:- K.V. Yadav

4. HDFC raises home loan rate by how much basis points?

Answer:- 10 

5. Who named the captain of the ICC Women’s T20I Team of the Year?

Answer:- Harmanpreet kaur.

6. Who was adjudged the women’s Cricketer of the Year as well as the Women’s ODI player of  the year by the ICC?

Answer:-Smriti Mandhana

7. CM of the odisha launched the KALIA scheme to accelerate agricultural prosperity, what is the full form of the KALIA scheme?

Answer:-Krushak Assistance for Livelihood and Income Augmentation

8. West Bengal CM  announced a scheme for farmers on the lines of Telangana’s Rytu Bandhu shemes what is the names of the scheme?

Answer:-Krishi Krishak Bandu

9. Who is the Prime Minister of the Bangladesh?

Answer:-Shaik Hasina

10. Who is the new CJ of the Andhra Pradesh?

Answer:-Justice Chagari Praveen Kumar