Monday, 28 January 2019

28th January 2019 Current Affairs: Sur Jahan Music Festival 2019 ?

1). Where was inaugurated the Bharat Petroleum Corporation Ltd’s Integrated refinery expansion complex by Prime Minister Narendra Modi under the Ujjwala scheme?

Answer:-     Kochi, Kerala.

2). What is the assigned name of the Train 18 by the Indian Railways . Its is the indigenously manufactured superfast Train, it will start from Varanasi?

Answer:-     Vande Bharat Express.

3). Where was started the 2nd National Chilika Bird Festival on the banks of Chilika river?

Answer:-     Mangalajodi, Odisha.

4). Name the Android application which was launched by the Ministry of Defence on the 70th Republic Day ?

Answer:-     RDP INDIA 2019.

5). Name the Only Indian company which is the list of top 100 most valuable  brands according to the Brand Finance Global 500 report of 2019 at the World Economic Forum 2019 in Davos.?

Answer:-     The TATA brand.
              Amazon  is the most valuable brand in the Report

6). Who has been appointed as the part time chairmen of Federal Bank by the Reserve Bank of India?

Answer:-     Mr. Dilip Sadarangani.

7). Who won the Australian Open 2019 title in Melbourne. It was his 7th title and beating Rafel Nada at final?

Answer:-     Novak Djokovic (Serbia)

8). Who won the BWF (Badminton World Federation) title of Indonesia Maters in the women’s single category by defeating Carolina Marin in Jakartha?

Answer:-     Saina Nehwal

9). Who was won the Bourbon Trail Challenger tour squash of PSA (Professional Squash Association) title in Chattanooga (USA)?

Answer:-     Aditya Jagtap.

10). Who won the mixed air rifle gold in the H&N cup International shooting championship in  Munich, Germany?

Answer:-     Shriyanka Sadangi and Akhil Sheoran.

11). Where will be going to  organize  the three day Sur Jahan Music Festival 2019 in India?

Answer:-     Goa
                    Theme:-  Music for all, music for peace

12). Where was the conducted the 16th  World Ice Fishing Championship on a frozen lake?

Answer:-     Bulgaria.