Tuesday, 29 January 2019

29th January 2019 Current Affairs: Pravasi Dividend Pension Scheme Info

1). Which institute has signed with the National Chung Cheng University of Taiwan to develop
Artificial Intelligence?

Answer:-      Inidan Institute of Technology, Ropar.

2). Where was the inaugurated the International indoor exhibition center at Hapania by the chief minister?

Answer:-      Agarthala, Tripura.

3). Name the tamil translation of the French novel Lavie d’un home inconnu (The Life of an Unknown Man), which was won the prestigious Romain Rolland Prize by French government at  Jaipur Literary Festival?

Answer:-      Munpin  theriyathavanin vaazhkai translated by S.R. Kichenamorti.

4). The global rating agency, Fitch has downgraded Global Cloud Xchange Limited’s (GCX) long-term foreign and local currency issuer default ratings (IDRs) from CCC to __________

Answer:-      CC

5). Who has been appointed as the Managing Director of Schwing Stetter India?
Answer:-      V.G. Sakthikumar.

6). Who was claimed the top position in the Men’s ATP tennis ranking?

Answer:-      Novak Djokovic (Serbia)

7). Who won the best actor and actress at Screen Actors Guild Awards in Los Angeles?
Answer:-      Rami Malek –Actor
                     Glenn Close—Actress.

8). Which state government will going to launch Pravasi Dividend Pension Scheme and give 5lacks to the non resident of Kerala under the Scheme?

Answer:-      Kerala.

9). What is the Hindi word of the year 2018 by the Oxford Dictionary, it was announced at the Jaipur Literature Festival?

Answer:-      Nari Shakti.

10). Who has been appointed as the South East Asia Regional Director of the World Health Organization ?

Answer:-      Poonam Khetrapal Singh.

11). Name the Leiutenant , who has become the First woman officer to lead all men Army contingent in the Republic Day parade?

Answer:-      Lieutenant Bhavana Kasturi.

12). Where was the started the eighth annual Pulicat Day in  India?

Answer:-      Pulicat, Tamil Nadu.

Who won the New South Wales men’s Amateur Golf Championship in Australia?
Answer:-      Karthik Sharma.