Monday, 7 January 2019

2nd January 2019 Current Affairs: Check Top 10 Questions & Answers

1. Who is the CRPF Asst Commandant dies in Khunti district?

Answer:-J.Jilani

2. Where will the host the IAA (International Advertising Association) world congress from Feb 20-22 ?
Answer:-Kochi, Kerala.

3. What is the new name of Allahabad ?

Answer:-Prayagraj.

4. Who is the new President of Brazil ?

Answer:-Jair Bolsonaro.

5. Which contries are officially quit from UNESCO ?

Answer:-U.S and Israel.

6. Who is the additional charge of the chairman after v.k Sharma retired?

Answer:-Hemant Bhargava.

7. Recongnising the rising importance of small tea growers in the supply chain, tea estates in North India are testing a project called ?

Answer:-Project Trinitea.

8. How much amount infused into 4 public sector banks( UCO, Bank of Maharashtra, Central Bank of India, Syndicate Bank ) by Government?

Answer:-10,882 cr

9. Kader Khan is died recently. He is a ?
Answer:- Film actor.

10. The 2nd edition of Parallel Literature Festival (PLF), Which starts from Jan 27 to 28, where it is organized?

Answer:-Jaipur.

1st Jan 2019 Current Affairs Questions & Answers