Wednesday, 6 February 2019

5th February 2019 Current Affairs: Who is the attorney general of India,

1). Name the state government, which was approved the Haryana Pharmaceutical Policy 2019 and establish a state of the art pharma park at karnal?

Answer:      Haryana.

2). Name the company, which changed the its ratings to negative from stable by the Moody’s Investors Service outlook?

Answer:      Vedanta Resources Limited.

3). Name the startup company, which was acquired by the online food ordering and delivery firm Swiggy?

Answer:      Kint.io(Bengaluru based Artificial Intelligence start up)

4). Name the West Indies cricket team captain has been suspended for the 3rd test against England because of slow over rate in match?

Answer:      Jason Holder.

5). Name the India’s first virtual reality cricket multiplayer headset was unveiled by the Sachin Tendulkar?

Answer:      Sachin Saga VR.

6). According to International Cricket Council(ICC) One Day International rankings, which country has gained the top position in the list with the 126 points?

Answer:      1.England(126)
                     2.India(122)

7). Which cricket team won the Ranji Trophy over the saurashtra cricket team at VCA stadium in Nagpur ?

Answer:      Vidharba Cricket Team.

8). Who won the 2019 Velammal-AIGF Women Grand-master round Rabin chess tournament in Chennai?

Answer:      13yr old Divya Deshmukh.

9). Who won the St. Petersburg Ladies Trophy of Tennis over Croatia’s Donna Vikic?

Answer:      KiKi Bertens(Netherlands)

10). Who is the attorney general of India?

Answer:      K. K. Venugopal.

11). Who is the Governor of Odisha?

Answer:      Ganesh Lal.